Golobovi ne najdejo denarja za popoplavno obnovo, najdejo pa ga za zeleni prehod v kulturi

Foto: Zajem zaslona Twitter / Nejc Brence)

Čeprav je predsednik vlade takoj po uničujočih poplavah obljubljal tudi po 100 domov na mesec, skoraj leto dni po uničujoči ujmi še niso naredili nič. kot je pred dnevi dejal poslanec NSi-ja v Savinjski dolini ni Golobova vlada v enem letu zgradila niti pasje ute ali vrtne ute, kaj šele kakšne nove hiše. A ko gre za njihove hitro najdejo denar in nov projekt, ki jim omogoča črpanje davkoplačevalskega denarja.

https://x.com/DominikStrakl/status/1805100250962485626

Namesto, da bi se vlada ukvarjala s popoplavno obnovo, se kaviar socialistka Asta Vrečko ukvarja z zelenim prehodom v kulturi. Kot ste pravilno prebrali bo kulturno ministrstvo sedaj namenilo 600 tisoč evrov za zeleni prehod v kulturi. Drugo vprašanje ali pa tudi ne pa je komu bo ta denar namenjen. Morda osebam kot so Zlatan Čordić Zatko, Svetlana Makarović, Boris A. Novak in podobni?

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da gre za posameznike, ki so vneto delovali na področju (ne)kulture, da je uspelo tej vladajoči kliki priti na oblast. Danes, ko se državljane dnevno bremeni z novimi davčnimi obremenitvami, hkrati pa se duši gospodarstvo – za nameček še s stavkami upravnih enot, ki jih Golob prezira, pa vlada najde denar za novi zeleni prehod po meri Golobovih.

Vir: X