Golobovi neodvisni novinarji. Novinar Necenzuriranega, od preiskovalne komisije Šetinc Paškove vsak mesec v žep pospravi več kot 2.000 evrov

Mojca Šetinc Pašek. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Davorin Kopše)

Že pred volitvami so nekateri mediji opozarjali, da je Robert Golob še kot prvi mož Gen-i namenjal določena sredstva za delovanje nekaterih novinarjev. Takrat je bila najbolj v ospredju Vesna Vuković, članica portala Necenzurirano za katerega je bilo znano in je še, da deluje izključno za diskreditacijo desnice. Kot so mediji takrat navajali naj bi od omenjenega podjetja prejela več kot 100.000 evrov., po volitvah pa jo je Golob “nagradil” še z službo prve piarovke Gibanja Svoboda.

Poleg tega je Golob poskrbel še za “neodvisno” novinarko na RTV Slovenija Petro Bezjak Cirman, ki ji je zagotovil službo vodje Urada vlade za komuniciranje. Gre pa tudi za ženo še enega člana portala Necenzurirano Primoža Cirmana. Ker je bila na listi Gibanja Svoboda izvoljena tudi “neodvisna” novinarka Mojca Pašek Šetinc, se je koalicija odločila, da bo preko preiskovalne komisije obračunala z vsemi drugače mislečimi mediji.

In v tem primeru niso pozabili niti na tretjega člana portala Necenzurirano Tomaža Modica, ki je postal strokovni sodelavec parlamentarne preiskovalne komisije, ki jo vodi Mojca Šetin Pašek. Omenjeni novinar tako na podlagi pogodbe, ki jo ima sklenjeno s preiskovalno komisijo, vsak mesec v žep pospravi nekaj več kot 2.000 evrov. Vsi ti dogodki kažejo kako “neodvisne” medije oziroma novinarje si želi Robert Golob.

Podatki iz ERAR-ja. (Foto: Spletni časopis)

“Te lobiranje paradržavnih medijev za še dodaten denar, da ne bi več odpuščali novinarjev, je nekoliko smešno. Saj so nam načine financiranja novinarjev že pokazali iz Necenzurirano: delaš za politike svobode in te plačajo z javnim denarjem;” takšno delovanje novinarjev in vlade ocenjuje Peter Jančič. Ne gre pozabiti tudi, da se je Robert golob na vse pretege trudil, da je omenjenega novinarja “odstranil” z vrha Siol-a, ker se je pisalo kritično o njem in sami vladi.

Vir: Twitter in Spletni časopis