Golobovi zastavili temelje za konec Slovenije in slovenstva? Katičeva zaradi prezasedenosti zaporov napovedala milejše kazni za tihotapce!

Foto: Zajem zaslona X

Po zadnjem nastopu ministrice za pravosodje Andreje Katič se več kot očitno zastavlja vprašanje, če je počasi konec Slovenije in se bližamo anarhiji. Po tem, ko je Nataša Pirc Musar pomilostila tihotapce z ljudmi, se sedaj s podobnim pristopom spogleduje tudi nova ministrica za pravosodje. Razlog takšne politike pa je sila neutemeljen in banalen.

V zadnji oddaji Politično je Tanja Gobec ponovno gostila kader levice in sicer Andrejo Katič. Pri tem pa sta odprli temu morebitnih sprememb zakonodaje na področju ilegalnih migracij oziroma tihotapljenja. Namesto, da bi šla država v zaostrovanje zadev, se kot kaže nova ministrica spogleduje s tem, da bi kazni za takšne postopke omilila. Pri tem pa navaja razlog prenatrpanih zaporov.

Namesto, da bi država pristopila k povečanju kapacitet, bo raje pristopila k omilitvi ukrepov oziroma kazni za takšne kršitve zakonodaje. “Slovenija postaja Banana republika. Kot to izreče ministrica za pravosodje, je jasno, da je konec blizu. Smo korak stran od popolne anarhije,” je zapisal Jan Macarol Vrabec.

Vir: X