Gospa ministrica kaj pa fašizem in to? Kulturna ministrica nad Muzej slovenske osamosvojitve

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Nataša Pirc Musar je že večkrat javno spregovorila, da je največji zgodovinski dogodek v Sloveniji narodno osvobodilna fronta. Kot kaže se z njeno tezo strinja tudi ministrica za kulturo Astra Vrečko, saj se je odločila, da je Muzej slovenske osamosvojitve “nebodigatreba”, saj se je odločila za njegovo združitev z Muzejem novejše zgodovine.

Vlada Janeza Janše je namreč v počastitev spomina na vojno za samostojno Slovenijo v prejšnjem mandatu ustanovila Muzej slovenske ustanovitve. Vlada Roberta goloba pa danes v njem ne vidi nobenega pomena in se ji zdi takšen zgodovinski dogodek nepomemben? Kulturna ministrica v njegovi vladi dr. Astra Vrečko se je namreč odločila, da ga ukine oziroma ga združi z Muzejem novejše zgodovine.

S tem dejanjem so tako v levi vladi kot Levici – stranki vladajoče koalicije pokazali kako malo jim je mar za dejansko zgodovinsko zelo pomembne dogodke. S tem se bo zaključil tudi mandat dr. Jožetu Dežmanu, ki je vodil muzej, saj bo z združitvijo imenovano novo vodstvo muzeja. Mar ni to tudi fašizem proti kateremu se tako rada bori trenutna oblast?

Vir: Twitter in Nova 24TV