Gostje razprave o medijski svobodi v Sloveniji v Evropskem parlamentu razgalili delovanje komisarke Vere Jourove

Razpravljavci in organizatorka teme o svobodi medijev v Sloveniji. (Foto: Twitter Romana Tomc)

Vse bolj jasno je zakaj s nekateri slovenski mediji goste Romane Tomc v Evropskem parlamentu, označili za težko konjenico. S svojimi stališči in razpravami, so namreč razgalili delovanje in poteze same komisarke Vere Jourove, ki se je pred dnevi mudila v Sloveniji.

Evropska poslanka Romana Tomc je namreč v tem tednu organizirala razprav o medijski svobodi v EU – primer Slovenije. Na njej so sodelovali tudi Miro Petek, Peter Jančič in dr. Peter Gregorčič. Svoje stališče je predstavil tudi politični analitik Edvard Kadič. Ker gre za državljane Slovenije, ki ne delijo ravno mišljenja trenutne politične opcije, so lahko v Evropi dobili povsem drugačno sliko o medijski svobodi kot jo želijo trenutno pošiljati v svet naši oblastniki in nenazadnje komisarka Vera Jourova.

V razpravi je bilo izpostavljeno tudi, da gre za izredno neprimerno potezo komisarke, ki se je v Sloveniji srečala s predsednikom Ustavnega sodišča. Srečanje je bilo izvedeno ravno, ko sodišče odloča o noveli Zakona o RTV Slovenija s katerim želi Golobova vlada pridobiti vpliv nad tem nacionalnim medijem. Sodelujoči v razpravi Miro Petek je ob tem dodal, da se je res za razpravljavci malo kadilo, saj tudi komisarka Vera Jourova ni bila zadovoljna z njihovo razpravo.

Da je v svet res šla popolnoma drugačna slika kot jo želi trenutna politika v Sloveniji s pomočjo komisarke prikazati, je potrdila tudi Romana Tomc. Ob koncu razprave je namreč zapisala, da je bila predstavljena resnica o svobodi medijev v Sloveniji, ki je pretresla tako Evropski parlament kot evropsko komisijo.

Vir: Twitter