Gre Robert Golob s svojimi besedami po poti Staneta Dolanca?

Foto: (YouTube)

“Sistem, po katerem delodajalec gospodar, ki ga mora delavec brezpogojno poslušati in nima pravice do besede je sistem hlapcev. Nočemo biti država hlapcev in ne bomo”, so besede Roberta Goloba. Gre za besede, ki zelo spominjajo na besede, ki jih je pred leti uporabil Stane Dolanc.

Božidar Novak je na socialnem omrežju zapisal, da Robert Golob uporablja zelo podobno izrazoslovje, kot ga je pred leti Stane Dolanc, ki je veljal za velikega komunista in je bil šef UDBE, na otvoritvi Železarne Jesenice. Po besedah Novaka je Dolanc takrat uporabil besede “Ne bomo narod služabnikov in sobaric”.

Izjave Goloba namreč kažejo, da se vse s koalicijsko pogodbo vse bolj nakazujejo dejstva na katera opozarjajo gospodarstveniki – razlastitev oziroma nacionalizacija podjetij, za kar se zavzema tudi stranka Levica. Golob govori, da ni primerno, da nekdo samo zaradi tega ker je lastnik podjetja odloča o vsem, hkrati pa v koalicijsko pogodbo zapiše, da bo imel sam prvo in zadnjo besedo.

V izjavah je Golob še prepričan, da so ravno zaradi obljub, da bodo ljudi vključevali v upravljanje podjetij dobili volitve, zato morajo to imeti zapisano v koalicijski pogodbi. Tomaž Štih je ob takšnem razmišljanju zapisal: “V življenju nočem zamuditi trenutka, ko bo menedžer energetskega podjetja s 40.000 evri plače v parlamentu vstal in začel prepevati: “Padaj silo i nepravdo.””

Vir: Twitter