Gre za podlost brez primere? Komisar Janez Lenarčič se je odkrito vmešal v predvolilni boj in Slovencem svetoval koga naj volijo

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Po poročanju nekaterih medijev se je v notranje politično dogajanje sedaj vmešal še evropski komisar iz Slovenije Janez Lenarčič, ki naj bi slovenskim dopisnikom iz Bruslja nedavno razlagal, da je Janševa vlada ogrozila ugled Slovenije. Lenarčič je še razlagal, da naj bi bila Slovenija pred prihodom trenutne vlade povsem neproblematična.

V kolikor zadeve držijo, se je Lenarčič pred volitvami tako vmešal v predvolilni boj in s tem dokončno pokazal svoje politične barve. Glede tega se je sicer lahko predvidevalo, saj je bil Lenarčič na mesto komisarja imenovan v času vlade Marjana Šarca, ki je odločala o njegovem imenovanju. Sedaj vse nakazuje na to, da želi svoj vpliv izkoristiti za to, da bi ljudem pokazal kdo si zasluži biti na oblasti in kdo ne v Sloveniji.

Kot poroča Demokracija se je to še bolj nazorno pokazalo v intervjuju za STA v katerem je Lenarčič izrazil stališče, da naj Slovenija na volitvah podpre tiste sile, ki se iskreno zavzemajo za vrednote EU. Pri tem je celo posvaril na vrnitev časov, ko je bila edina oblast ena sama stranka. Na drugi strani je Lenarčič izrazil zadovoljstvo ob predsedovanju Slovenije EU, ki pa bi ga naj po njegovo kvarili komunikacijski zdrsi.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Demokracija