Policisti so v poostrenem nadzoru na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto v zadnji noči odkrili 257 oseb, ki so nedovoljeno prestopile mejo, in sedem tihotapcev. Namen poostrenega nadzora je bil preprečevanje in odkrivanje nezakonitih prehodov meje na najbolj obremenjenih območjih, so sporočili s policije.

V poostrenem nadzoru so poleg policistov obeh policijskih uprav dodatno sodelovali še policisti posebne policijske enote, vodniki službenih psov, debriferji specializirane enote za nadzor državne meje, policisti specializirane enote za nadzor prometa ter operaterji z droni s Policijske uprave Ljubljana. Posebno pozornost so namenili točkam in relacijam med državnima mejama s Hrvaško in Italijo.

Med nadzorom so policisti odkrili več večjih skupin prebežnikov. Na območju Črnomlja so obravnavali skupino 85, ki so mejo nedovoljeno prestopili peš. V skupini je bilo 62 državljanov Afganistana, 22 državljanov Pakistana in en državljan Bangladeša. Na območju Črnomlja so odkrili tudi skupino 48 državljanov Bangladeša, ki so mejo nedovoljeno prestopili v kombiniranem vozilu, ki ga je vozil državljan Ukrajine.

Na policiji so od 1. januarja do 18. avgusta obravnavali 8762 ilegalnih prehodov državne meje, v enakem obdobju lani pa 8802. V zadnjih dveh mesecih zaznavajo naraščajoč trend nezakonitih migracij, so zapisali. Med najbolj obremenjenimi ostajajo policijske uprave Ljubljana, Novo mesto in Koper.

Na območju Cerknice so obravnavali skupino 42 prebežnikov, ki so mejo nedovoljeno prestopili v kombiniranem vozilu, ki sta ga vozila slovenska državljana. V vozilu je bilo 33 državljanov Pakistana, pet Afganistana ter po dva državljana Indije in Nepala.

[OMEJIMO NEDOVOLJENE MIGRACIJE] V tokratnem poostrenem nadzoru na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto smo…

Gepostet von Slovenska policija /The Slovenian police am Mittwoch, 19. August 2020

Na območju Metlike so policisti obravnavali skupino devetih državljanov Afganistana, ki so mejo nedovoljeno prestopili peš, nato pa so se s pomočjo dveh voznikov, državljanov Afganistana in Kube, z osebnima voziloma italijanskih registrskih oznak želeli odpeljati proti Italiji.

Avtor: Škandal24.si