Možakarja, znanega kot D. M. (39), iz Glogonjskega rita pri Beogradu so odpeljali v bolnišnico, potem ko je, tako domnevajo, več dnevov jedel pokojnega očeta Aleksandra, ki je najverjetneje umrl po naravni poti.

Strah in groza v stanovanju se je razkrila v petek, ko so sosedje začeli vonjati nevzdržen vonj iz stanovanja v drugem nadstropju stavbe. Takrat so ugotovili, da Aleksandra že več dni niso videli. Poklicali so policijo, in ko so potrkali na vrata, so bili vsi osupli. Razpadajoče telo je bilo na postelji, D.M. ki je sicer duševno bolan, je bil skrit za pohištvom, piše Kurir.rs.

Policisti so poskušali govoriti s prestrašenim moškim, vendar jim je le povedal svoje ime in nenehno ponavljal: »Pet dni nisem jedel, nisem imel ničesar.« Sumijo, da si je zaradi lakote in bolezni odtrgal dele telesa pokojnega očeta in se najedel. Takoj so ga prepeljali na Infekcijsko kliniko, zdravljenje pa se bo najverjetneje nadaljevalo v psihiatrični ustanovi.

»Stanovanje je zapustil trikrat na leto. Izgledali so srhljivo. Sin je imel dolge lase in brado, nohti pa so bili dolgi vsaj 15 centimetrov. Zrl je skozi okno. Večkrat smo poklicali pristojne in jih prosili za pomoč,« pravijo sosedje.

Avtor: Škandal24.si