Kot poroča Novi list, sta se v soboto, 3. oktobra, malo po 14. uri, dedek in 10-letni vnuk, gosta apartmaja v bližini plaže Plav, kljub izredno neugodnim vremenskim in pomorskim razmeram nerazumno odločila za kopanje v morju.

Po vstopu v penasto morje mestne plaže sta se takoj soočila z nevarnostjo za svoje zdravje in življenje. Kopalca so namreč zajeli veliki valovi, morski tokovi pa so jim preprečevali, da bi dosegli varnost obale. Zato se je očitno zavedajoč se nevarnosti, v kateri sta se znašla njena družinska člana, dečkova babi v oblačilih odločila skočiti v morje in jima poskusiti pomagati. Pogumno dejanje se je na koncu izkazalo za usodno, ker je  umrla, medtem ko sta dedka in vnuka medtem uspela izvleči dva uslužbenca kampa Ježevac.

Od poveljnika tamkajšnje gasilske enote je Novi list izvedel, da so reševalci v prizadevanjih, da bi rešili nesrečno gospo, bili ogroženi sami in da je z namenom, da jo spravijo na varno, eden od treh gasilcev  skočil v morje. Kljub temu, da so jo zvlekli na suho ji po poskusu oživljanja žal ni bilo več pomoči.

Avtor: Škandal24.si