Gubčeva ulica v Celju bogatejša za razstavo plakatov o Tehno parku

Foto: MOC

Celje, 21. julij 2020 – Pred odprtjem poljubnoznanstvenega zabavnega parka Tehno park Celje, so veselje nad novo pridobitvijo v Celju pokazali otroci in mladi, preko izdelave velikih panojev. Zgodaj spomladi so otroci in mladi na temo Znanost: sanjamo sanje – odkrivamo znanje izdelali velike plakatne panoje, katerih dokončanje jim je preprečila epidemija koronavirusa. Mestna občina Celje (MOC) jih je namreč želela na pogled postaviti ob občinskem prazniku.

Otroci iz celjskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter celjskih zavodov so kasneje, ko so se ukrepi za zajezitev novega koronavirusa sprostili, poslikave dokončali. Sedaj, ko so dela mladih avtorjev končana jih bo občina v Galeriji na prostem v drugi polovici avgusta postavila na ogled. Panoji bodo mesto krasili na več lokacijah po mestu, kjer bodo razkrivali kako mladi vidijo znanost skozi svoje oči.

Foto: MOC

Od včeraj si je mogoče poslikave mladih umetnikov mogoče ogledati na prenovljeni Gubčevi ulici pred nekdanjo veleblagovnico T, v kateri MOC ureja Tehno park Celje. Postavili so razstavo fotografij 25 plakatov, ki bodo na ogled do konca poletja.

M.I.