Haloze: Po divji vožnji tihotapec migrantov razbil avtomobil, med ilegalci povzročil pravi masaker!

Foto: Nova24TV

Danes so policisti PP Gorišnica med opravljanjem nalog varovanja državne meje, okrog 13.30, v okolici Velikega Okiča skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih označb, ki je pred tem na nedovoljen način prestopil državno mejo, sporoča Anita Kovačič Čelofiga iz PU Maribor.

Kovačič Čelofiga piše: “Voznik ni ustavil na znake policista in je z vožnjo nadaljeval. V ovinku je nato zapeljal iz vozišča, zapeljal po pobočju navzdol in trčil, pri čemer se je več oseb v vozilu poškodovalo. Po doslej zbranih informacijah je bilo v vozilu 9 državljanov Pakistana. 5 jih je bilo odpeljanih v bolnišnico, eden izmed njih pa je v bolnišnici izgubil življenje. Voznik in sopotnik sta s kraja nesreče zbežala, enega izmed njiju so policisti že prijeli in mu odvzeli prostost.” Izsledili so tudi sopotnika.

O dogodku sta bila obveščena preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. Aktivnosti policistov na kraju še potekajo, Kovačič Čelofiga piše: “zato vam več informacij o dogodku trenutno ne moremo posredovati.”

Vir: Škandal24