Hanovo ministrstvo želi županom oziroma mestom omogočiti, da prepovedo oddajanje stanovanj turistom

Matjaž Han. (Foto: Twitter Libertarec)

Po neživljenjskem zakonu o obveznem štemplanju, se kot kaže Golobova vlada ne ustavlja ampak nadaljuje s takšnimi nespametnimi zakoni. Sedaj naj bi namreč ministrstvo Matjaža Hana pripravljalo zakon, ki bi županom oziroma mestom omogočal, da prepovedo oddajanje stanovanj turistom. Gre še za eno nespametno potezo trenutne vlade?

Dolgoletni novinar Bojan Požar, ob takšnih navedbah Financ izraža stališče, da Slovenija postaja država izven Evropske unije. Kot poroča omenjeni časnik, namreč Ministrstvo za gospodarstvo snuje nov zakon o gostinstvu, ki bi lahko pomenil prepoved oddajanja nepremičnin posameznim turistom prek različnih platform.

S takšno spremembo bi tako ministrstvo dovolilo, da župani oziroma mesta prepovedo oddajanje stanovanj na določenih lokacija. Hkrati pa bi to pomenilo, da bi se nepremičnine lahko oddajale ob pridobljenih vseh soglasjih, kar pa je pri kratkoročnih najemih neizvedljivo. “Omejuje se svobodno podjetniško pobudo, nabija davke gospodarstvu in mobingizira delavce z obveznim beleženjem delovnega časa, ki je pripeljal tako daleč, da si delavci nastavljajo alarme, da ne zamudijo “štempljanja” malice ali končanje dela, čeprav potem delajo še naprej,” trenutno politiko ocenjuje Dominik Štrakl.

Vir: X in Finance