Herman Lisjak vas nestrpno pričakuje, da se mu pridružite pri užitkih glasbene simfonije

Foto: Muzej novejše zgodovine Celje

Letos se bo odvila že šesta zaporedna sezona glasbene sopotnice, ki s svojo ustvarjalnostjo navdušuje najmlajše poslušalce knežjega mesta. Herman Lisjak se je odločil, da bo v letošnji aprilski glasbeni sobotnici v svojem brlogu gostil dva mojstra glasbe, Janeza Dovča in Boštjana Gombača. Brlog Hermana Lisjaka lahko otroci najdejo v Muzeju novejše zgodovine Celje (MNZC), ki je edini otroški muzej  v Sloveniji.

Tako kot pretekla leta je Herman Lisjak tudi letos v goste povabil številne odlične glasbenike in za otroke med 3. in 10. letom, katerim je koncertni cikel MNZC in Hiše kulture Celje namenjen, pričaral pravo simfonijo zvokov. Na šesti aprilski glasbeni sobotnici, ki se bo odvijala v soboto, dne 14. 4. 2018 od 10. ure naprej, mu bosta družbo delala vsestranska glasbenika Janez Dovč in Boštjan Gombač. Svoj nastop sta glasbenika  poimenovala Sozvočje sveta in tako bosta na igriv način prikazala instrumente in možnosti glasbenega ustvarjanja. Janez Dovč, Boštjan Gombač in seveda neustrašni Herman Lisjak bodo skupaj z otroki raziskovali zvočnost raznih uporabnih predmetov in igrač.

Dovč in Gombač (foto: arhiv HKC)

In kdo sta Janez Dovč in Boštjan Gombač? Sta vrhunska glasbenika, ki ju poznamo kot solista in člana številnih slovenskih zasedb kot so Katalena, Jararaja, Kisha, Terrafolk in Sound of Slovenia. Poleg tega že vrsto let nastopata tudi kot prav posebna glasbena kombinacija, ki navdušuje svoje občinstvo z neverjetno pozitivno energijo in igranjem na sila zanimive inštrumente. S temi inštrumenti  glasbenika na povsem svojevrsten način predstavita znane in manj znane teme iz bogate zakladnice ljudskih glasb sveta s poudarkom na slovenskem ljudskem izročilu. Starši, vaši otroci bodo na obisku te prireditve spoznali vrhunsko improvizacijo v glasbi in doživeli pravo mero zabave. Herman Lisjak pa obljublja pravo virtuoznost in hudomušnost, ki jo bosta gosta pripravila in k zabavi pritegnila vaše otroke.
 
M.I.