Hiša ministra za kulturo Vaska Simonitija ponovno tarča vandalov!

Napis pred domom kulturnega ministra Vaska Simonitija: "Nevreden". (foto: Twitter)

Hiša ministra za kulturo Vaska Simonitija je bila ponovno tarča vandalov. Uslužbenec na Ministrstvu za kulturo Mitja Iršič je sporočil: “Rjavosrajčniki spet z mazaško akcijo pred domom ministra Simonitija. Več bo takih nacističnih metod ustrahovanja, bolj enotna in konsolidirana bo vlada. Z vladavino prava, nad barbarstvom levih uličarjev.”

Lani so neznanci njegovo zasebno lastnino popackali z barvo, pred tem pa izvedli mazaško akcijo na poslopju kulturnega ministrstva, so tokrat storili podobno podlo akcijo, poroča Nova24TV. Gre za grožnje in nedopustne pritiske ministru, preko poseganja v njegovo zasebnost ter poškodovanja njegove zasebne lastnine, kjer živi družina. Teh groženj je bilo v zadnjih mesecih in mesecih veliko.

Del vsakdanjika so postale grožnje predsedniku vlade Janezu Janši. Na zidovih zgradb se pojavljajo napisi kot sta “Smrt Janši” ali “Ubi Janšu”. Takšni vzkliki pa se slišijo tudi na protivladnih protestih. Vendar takšne grožnje ostajajo prevečkrat nesankcionirane. Mestne oblasti v glavnem mestu se za grafitarske grožnje s smrtjo pogosto ne zmenijo.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Demokracija