Hišica iz kart se že ruši! Očitkom opozicije o nespoštovanju poslovnika s strani Klakočar Zupančičeve se je pridružil tudi Jani Prednik SD

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Sinergija v koaliciji se je že pričela razgrajevati in vse kaže, da se bodo odnosi kaj hitro skrhali. Tokrat je namreč po še ne mesecu dni skupnega dela, kritika na delo Urške Klakočar Zupančič kot predsednice državnega zbora “priletela” s strani vodje poslanske skupine Janija Prednika. Urška Klakočar Zupančič je namreč poslancem očitala, da so neupravičeno odsotni.

Jani Prednik je namreč Klakočar Zupančičevi pojasnil, da ni nad poslanci ampak je prva med enakimi. Takšna izjava Prednika je v opoziciji povzročila aplavz in odobravanje, saj je predsednici državnega zbora pojasnil, da v kolikor poslancev ni v dvorani so na sestankih v ustanovi ali pa so se opravičili za odsotnost.

Vodja Poslanske skupine SDS jelka Godec je sicer predsednico državnega zbora Klakočar Zupančičevo prosila, da ji pojasni zakaj je sama pričela sejo z dve minutno zamudo in kaj je bil razlog zamude. Poslanka je predsednici državnega zbora predlagala, da se drži poslovnika, ki predvideva, da se na začetku ugotovi kdo od poslancev je upravičeno odsoten in drugih poslancev ne izpostavlja. Takšno ravnanje poslanka Godčeva razume kot mobing nad poslanci.

V takšnem primeru bi morali tudi podpredsednik državnega zbora ugotavljati njeno odsotnost, kot to počne sama. Godčeva je predsedujoči očitala tudi, da iz njenih izjav izhaja kot, da bi želela, da podpredsedniki državnega zbora sejo vodijo kot želi sama in ne v skladju s poslovnikom.

Poslanka Godčeva je Klakočar Zupančičevi še očitala, da je med predstavitvijo stališč poslanskih skupin komentirala njihova stališča in razpravljavce. To je v nasprotju s poslovnikom, saj kot predsednica ni prijavljena k besedi.

Vir: Facebook