Hostel Celjskega mladinskega centra gostil mlade iz Nemčije in Italije

Foto: MCC

V tednu od 14. oktobra 2018 do 19. oktobra 2018 sta v Hostlu Celjskega mladinskega centra gostovali dve skupini dijakov. Prav skupina je bila iz nemškega mesta Singen, druga skupina je prihajala iz italijanskega mesta Pomezia. Dijaki, ki so bili nameščeni v MCC Hostlu so bili v okviru dijaške izmenjave na obisku pri svojih vrstnikih iz Šolskega centra Celje.

Dijaki so se na svojem obisku seznanili s samim mestom Celje in s slovenskim šolskim sistemom. Svoje dneve v Sloveniji so preživljali skupaj z dijaki Šolskega centra Celje, se z njimi udeleževali različnih aktivnosti v širši celjski okolici ter po Sloveniji. Največja izkušnja in pridobitev je vsekakor stkanje novih prijateljstev med udeleženci izmenjave.

Del izmenjave je bil tudi družbeno-spoznavni večer pod vodstvom Celjskega mladinskega centra, ki je dijakom odstopil svojo dvorano. Na srečanju je vladalo prijetno vzdušje, katerega so udeleženci popestrili še z raznolikim izborom tradicionalnih jedi.

V Celjskem mladinskem centru so zapisali, da so bili del začetka in konca te uspešne izmenjave. Sami so namreč organizirali tudi družabno popoldne, na zadnji terasi MCC Kavarne, kjer ni manjkalo smeha, dobre volje in pesmi.

Foto: MCC
Foto: MCC

M.I.