Hrvaška pospešeno z infrastrukturnimi projekti, Golobova vlada pa z zapleti pri tretji razvojni osi in nagrajevanjem NVO-jev!

Foto: Twitter (Vlada RS)

Tako kot v letu 2023, lahko državljani pod Golobovo vlado pričakujejo, da bo več kot o infrastrukturnih projektih, govora o denarju namenjenem za NVO-je. Če Hrvaška pospešeno vlaga v posodabljanje infrastrukture, ki je pomembna tudi za njihov turizem, se Golobova vlada neuspešno spopada z gradnjo tretje razvojen osi. Ni pa to edini infrastrukturni projekt, ki brez dodatnih sredstev stopica na mestu.

Kot se je že večkrat namigovalo namreč tudi infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek skrbi, da se pri gradnji drugega tira pospešeno podpisujejo različni aneksi. Na drugi strani pa lahko Slovenija gleda čez južno mejo, kjer pospešeno vlagajo v infrastrukturo. Tako bo Hrvaška pričela s projektom gradnje novega mostu na Krk, izgradnjo avtocestnega odseka Križišće-Selce in nove povezave do Baške.

V Sloveniji pa je leto 2023 pokazalo, da se Golob s svojo ekipo veliko raje kot z infrastrukturo, ukvarja z denarjem namenjenemu NVO-jem. Vendar to ne NVO-jem, ki so v preteklem letu pomagali pri uničujočih poplavah, ampak tistih, ki zvesto služijo trenutni oblasti. nikakor ne gre pozabiti, da je eden od razpisov celo odnesel ministrico za javno upravo. In če je Slovenija bila včasih mnogo pred nekdanjimi skupnimid ržavami, jo denimo danes Hrvaška prehiteva s svetlobno hitrostjo.

Vir: X