Hrvaška: Zaradi znakov korupcije aretirani trije sodniki

Zdravko Mamić (foto: Twitter)

Povsem drugače kot v Sloveniji, kjer so sodniki domala nedotakljivi je na sosednjem Hrvaškem. Zaradi suma korupcije so namreč zjutraj uslužbenci hrvaškega urada za boj proti korupciji in organiziran kriminal prijeli tri sodnike Okrožnega sodišča v Osijeku.

Po navedbah nekaterih medijev naj bi šlo za tri sodnike, katere je Zdravko Mamić označil kot koruptivne. V akciji so aretirali tudi osiješkega poslovneža Draga Tadića. Osiješke sodnike so aretirali v hišnih preiskavah, popoldne pa so preiskavo opravili še v pisarnah sodnikov na Županijskem sodišču v Osijeku.

Za aretacijo je moral včeraj hrvaški Državni sodni svet na seji sprejeti posebno odločitev o odvzemu prostosti, pridržanju in preiskovalnem priporu za tri osiješke sodnike. Preiskava je potekala osem mesecev, v njej pa so aretirali tri osiješke sodnike, ki jih je Mamić obtožil prejemanja podkupnin z namenom, da bi ga spoznali za nedolžnega v zadevi v kateri naj bi nogometnemu klubu Dinamo odtujil 15 milijonov evrov.

Mamić je pred več meseci sodnike prijavil policiji, ob aretacijah pa je na družbenem omrežju izrazil zadovoljstvo, da je bi postopek uspešen.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Demokracija