Igor Lukšič: “V politiki imamo na ključnih mestih ljudi, ki pozicije izkoriščajo za show up in tako nizko kot smo sedaj še nismo bili, ampak gremo še vseeno vsak mesec nižje”

Nekdanji predsednik SD dr. Igor Lukšič. (Foto: Zajem zaslona TV3 Slovenija)

Slovenska politiki pa naj bo tukaj vlada ali predsednica republike nas je pripeljala tako globoko, da na nekompetentne kadre opozarjajo znotraj levice. Če je pred časom še izgledalo, da so s trenutno oblastjo nezadovoljni na desnici, se je sedaj to preselilo na levico in to celo nekdaj vodje strank in vidne politike.

Zadnji takšen dogodek, ki je pokazal na bedo slovenske trenutne politike je pot predsednice državnega zbora in poslanke Gibanja Svoboda v Afriko. Če je na začetku predsednica DZ pot upravičevala z domnevno strategijo Ministrstva za zunanje, so jo sedaj tudi tam postavili na laž.

Kot razkriva zapis zunanjega ministrstva je šlo za povsem avtonomno odločitev Klakočar Zupančičeve ter povzročanje stroškov davkoplačevalcem. Vsi takšni manevri so povzročili, da celo na levici opozarjajo na neprimernost kadrov, ki trenutno zastopajo slovensko politiko na vseh ravneh.

“Tu smo. Ko v politiko na ključna mesta vstopajo posamezniki, ki pozicijo države izrabijo za show up svoje omejene individualnosti, ne pa za vodenje države: artikuliranje ciljev Slovenije. V tej dimenziji tako nizko še nismo bili. Gremo pa vsak mesec nižje,” je do trenutne oblasti kritičen nekdanji predsednik SD dr. Igor Lukšič.

Vir: Twitter