Igor Lukšič: “Vlada nam elektro lobi. Tega še nismo imeli v Sloveniji, da bi se države polastili taki brezpogojni požeruhi.”

Nekdanji predsednik SD dr. Igor Lukšič. (Foto: Zajem zaslona TV3 Slovenija)

Iztekajoči teden je zaznamovala med drugim novica, da vlada Roberta Goloba razmišlja o dodatni obdavčitvi drugega vozila v gospodinjstvu. Prav tako naj bi njegova vlada že za leto 2025 razmišljala o prepovedi prodaje vozil z notranjim izgorevanjem. Vse to nenazadnje kaže, da trenutna oblast ne ve kje bi od državljanov še potegnila kakšen denar.

Takšna nerazumna politika Golobove vlade je naletela na veliko neodobravanje in ogorčenje pri državljanih. Ekonomist dr. Matej Lahovnik je tako prepričan, da napoved prepovedi prodaje vozil z notranjim izgorevanjem že leta 2025 pomeni na napad denarnic državljanov. V nadaljevanju svojega odziva pa pojasnjuje, da je drugo vozilo v državi že sedaj močno obdavčeno in to preko DDV, trošarin, letnih dajatev za motorna vozila, vinjete…

Še bolj kritičen do takšne politike trenutne oblasti je nekdanji predsednik SD dr. Igor Lukšič. Lukšič se je na takšne novice odzval z besedami: Vlada nam elektro lobi. Tega še nismo imeli v Sloveniji, da bi se države polastili taki brezpogojni požeruhi. Mimogrede, davek na drugi avto bi nas prisilil v ločitve in oblikovanje dveh gospodinjstev v istem stanovanju ali hiši.”

Vir: Twitter