Igor Lukšič za Domovino: “Koalicija je na vrhu ugotovila kar mnogi že dolgo vedo, ne vedo pa kako bi se lotili reševanja stanja v zdravstvenem sistemu”

Nekdanji predsednik SD dr. Igor Lukšič. (Foto: Zajem zaslona TV3 Slovenija)

Nekdanji predsednik Socialnih demokratov dr. Igor Lukšič je za Domovino spregovoril o trenutni koaliciji in njenem zadnjem vrhu na Brdu pri Kranju. Kot je pojasnil je koalicija na sestanku prišla do ugotovitev, ki jih mnogi že dalj časa vedo in to so izredno slabe razmere v našem zdravstvenem sistemu. Kot so poudarili je potrebno v zdravstvu narediti reformo, a po besedah dr. Lukšiča njihov odnos kaže, da ne vedo kako bi se tega lotili.

V oddaji Odmev tedna sta gost dr. Igor Lukšič in voditelj Peter Merše spregovorila tudi o stanju znotraj koalicije ter sami ministrski ekipi. Kot je poudaril nekdanji predsednik SD je za člane dveh manjših koalicijskih partneric bolje, da ostanejo v vladi, saj s tem uživajo določene privilegije. V kolikor bi se temu odpovedali, bi lahko šli le v opozicijo, ki jo vodi Janez Janša, hkrati pa bi “vrnili” svoje udobne položaje katere trenutno zasedajo.

V pogovoru je dr. Lukšič še izpostavil, da je dejansko s svojimi obljubami sodnikom, vzgojiteljem in zdravnikom, Robert Golob odprl lov na višje plače. Tem povišanjem oziroma obljubam bodo po njegovem namreč sledili tudi ostali v javnem sektorju, ki bodo zahtevali višje plače.

Vir: Domovina