Igor Muževič POP TV zadal šah mat glede plač zdravnikov in razkril njihovo izredno pristransko poročanje!

Foto: Zajem zaslona YouTube

Ni zastonj, da se je Marjan Šarec trudil na vsak način POP TV zagotoviti državni denar preko enega projekta, ki bi ga financirala država. Da mediji poročajo kot želi oblast je namreč potrebno zagotoviti denar, vendar pa resnica enkrat vendar le pride na dan. Tokrat je nestrokovno poročanje omenjenega medija razkril zdravnik Igor Muženič.

Lahko bi rekli, da je omenjeni zdravnik POP TV glede poročanja o plačah zdravnikov zadal šah mat. Njihovo poročanje, da se je v letu 2023 plača zdravnikov povečala za okoli 1.100 evrov, je zdravnik dokazal kot čisto manipulacijo in zavajanje. Muževič je sicer takšno poročanje poimenoval neljuba napaka, hkrati pa objavil povezavo do uradne vladne strani, ki razkriva plače zdravnikov.

Kot poudarja Muževič je poročanje o 29 % zvišanju plač zdravnikov popolnoma netočno, saj uradni podatki kašejo, da je zvišanje znašalo 16 %. Prav tako zdravnik razkriva, da so na POP TV navajali napačne številke o številu zdravnikov. “Opozoriti pa velja, da se je plačna kompresija v javnem sektorju pripetila tudi drugim poklicem, ne samo zdravnikom. Res pa je, da so bili največjega deleža kompresije deležni najbolj plačani delavci v JS, kamor so najpogosteje uvrščeni zdravniki,” je na koncu POP TV opozoril Igor Muževič.

Vir: X