Igor Pirkovič: “A je svet za boj proti sovražnemu govoru še aktiven? Ker je Nika Kovač napovedala krvav boj proti RTV.”

Foto: Twitter (Jelka Godec)

Robert Golob, njegova vlada in nenazadnje njegovi nevladniki, še več kot leto dni ponavljajo mantro o pregonu sovražnega govora. Šli so celo tako daleč, da so ustanovili Strateški svet proti sovražnemu govoru in ga zaupali v upravljanje Niki Kovač. In poglejte ironijo, ravno Nika Kovač izvaja neprimerno retoriko.

Že, ko je Golob pred letom dni napovedal boj proti sovražnemu govoru, so mnogi ves čas opozarjali, da ravno ta politika uporablja najbolj neprimeren način komunikacije. Pri tem ni nobena izjema tudi Nika Kovač, ki preko Inštituta 8. marec vse skozi širi izredno neprimerno komunikacijo.

Zadnja v vrsti takšnih izjav je, da ker jim v enem letu še ni uspelo prevzeti RTV Slovenija, potreben krvavi boj. “Javno in neodvisno RTV krvavo potrebujemo,” so zapisali v Inštitutu 8. marec. 

Pri tem se zastavlja vprašanje zakaj potrebujejo RTV Slovenijo, če gre za neodvisni medij, ki lahko izreče tudi kakšno kritiko na njihov račun. Se je pa ob takšni retoriki oglasil tudi tam zaposleni novinar Igor Pirkovič. Ta je opozoril na indice sovražnega govora s strani Nike Kovač in omenjenega inštituta. “A je svet za boj proti sovražnemu govoru še aktiven? Ker je Nika Kovač napovedala krvav boj proti RTV, ker je dal prostor tudi Princu, Ruparju in Janši. Tak poziv lahko generira sovražnosti, namreč,” je zapisal Igor Pirkovič.

Vir: Twitter