Igor Pribac nad Karin Planinšek. Borut Rončevič ob tem opozarja, da takšna retorika Pribca nakazuje na prihod hudih časov!

Borut Rončević. (Foto: Nova24TV)

Članica stranke SDS Karin Planinšek si je s svojim stališče, da nismo demokratična družba, ker se želi nekatere stranke prepovedati, prislužila zaničevanje Igorja Pribca. Slednji je namreč članico SDS-a označil za razsitko in to človek, ki je imel v svoji akademski sferi afero s spolnim nadlegovanjem. Da se s takimi ljudmi ni vredno ukvarjati, je poudarila tudi Planinškova, jo pa skrbi, da se ponavlja zgodovina, ko se je na takšen način obračunavalo s političnimi nasprotniki.

https://x.com/dr_Olaj/status/1809600458941481111

Da gre za nevarno retoriko s strani Igorja Pribca je opozoril tudi Borut Rončevič. Ob tem še opozarja, da takšna retorika napoveduje prihod hudih časov, ljudje, ki pa jo uporabljajo pa so nevarni za družbo. “Gre za dehumanizacijo ideološkega nasprotnika. Če je ideološki nasprotnik dehumaniziran, zanj človekove pravice ne veljajo, ali pa vsaj ne v celoti in to opravičuje, če mu kasneje počneš hude stvari. Zato je označevanje vsepovprek s fašisti zlovešče in je znak morebitnih hudih časov. Ljudje, ki to počnejo, so nevarni,” je dejal Borut Rončević.

Z njegovim mnenjem se strinja tudi nekdanji prvi mož policije dr. Anton Olaj. Da se nam bližajo časi, ko se bo lahko tako obračunavalo s političnimi nasprotniki, po mnenju Olaja kažejo tudi dogodki povezanimi z Bernardom Brščičem, ki ga je Luka Mesec označil za fašista in čiščenjem policije, ki jo je naročil Robert Golob. “Se strinjam. Etiketiranje nasprotno mislečih npr. z fašist, neonacist, skrajni desničar, janšist itd. povzroča dehumanizacijo. Zadevi “Brščič” in “čiščenje” policistov sta lahko posledična primera. Se sprašujem, ali se pripravlja poleg pravnega tudi fizično nasilje?” (dr. Anton Olaj)

Vir: X