Vse kaže, da so stranke koalicije KUL bolj seznanjene z delom NPU, kot pristojni

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs (Foto: Printscreen)

Ljubljana, 26. februar 2021 – Včeraj je za Odmeve na RTV Slovenija minister Aleš Hojs povedal, da bo sodeloval v tej preiskavi, ki se ponovno napoveduje. Minister je povedal: “Ta zadeva me je presenetila, saj v pobudi za ustanovitev te komisije piše, da se na NPU vodi več kazenskih postopkov zoper nosilce oblasti, posebej aktualne ministre te vlade. Jaz tega podatka nimam, torej je očitno gospod Golubović oz. stranka LMŠ bolje obveščena o tem, kaj se dogaja na NPU, kot pristojni, ki smo odgovorni za delo NPU”.

Minister je nastopil tudi v oddaji Tema dneva, kjer je povedal, da ni ravno v navadi, da minister od policije želi učinkovitejše in boljše delo, ki ga želi preveriti kako je bilo opravljeno. “V preteklosti je bilo tu verjetno več prostega teka, ki pa ga sam ne odobravam – pač želim, da je policija aktivna,” je pojasnil minister.

Brane Golubič je namreč pred dnevi s koalicijskimi poslanci in poslankami vložil zahtevo za odreditev parlamentarne preiskave, ki bi ugotavljala morebitno politično odgovornost nosilcev javnih funkcij za nedopustno politično vmešavanje v delo policije, in sicer za obdobje od 13. marca lani – torej od nastopa aktualne vlade, do odreditve parlamentarne preiskave.Podpis pod zahtevo za ustanovitev nove parlamentarne preiskovalne komisije je prispevalo 39 poslancev LMŠ, SD. Levica in SAB. Predlagatelji v predlogu izpostavljajo notranjega ministra Aleša Hojsa, člane njegovega kabineta ter predsednika vlade Janeza Janšo in člane njegovega kabineta.

Minister je v oddaji Tema dneva povedal, da do parlamentarne preiskovalne komisije nima nobenih zadržkov, zato bodo vsi dokumenti z njegove strani komisiji na voljo. Minister je tudi prepričan, da bo lahko tako pokazal svoje dosedanje delo. “Je pa zanimivo nekaj, kar so zapisali v tej zahtevi za ustanovitev te preiskovalne skupine, in sicer da se na NPU-ju vodi več preiskovalnih primerov, ki so usmerjeni zoper najvišje vršilce oblasti, torej predstavnike te vlade. Jaz moram priznati, da ne vem kateri primeri se vodijo na NPU-ju. Torej je tako kot sem že večkrat povedal, ta povezava do nekaterih, recimo do POP TV-ja ali pa do nekaterih izbranih poslancev znotraj NPU-ja precej močnejši in povejo precej več, kot povejo svojemu predstojniku oziroma tistemu, ki bi stvari moral vedeti,” je opozoril Hojs.

Janez Janša je ob tem izrazil mnenje, da se je KUL s tem ulovila v lastno zanko in razkrila, da stranke SD, LMŠ in Levica usmerjajo delo Policije.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV