Indijska TV WION o Janši in Tajvanu: Da si velik, ni treba biti velik po velikosti, bolj pomembno je, da imaš velik pogum, kot ga imata Slovenija in Janša

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Janez Janša)

Po socialnih omrežjih je zaokrožil posnetek v katerem indijska televizija WION v oddaji Gravitas LIVE objavlja prispevek o Sloveniji in njeni izkušnji s komunizmom. Prispevek so pripravili v luči izjave Janeza Janše glede Kitajske in Tajvana.

Omenjena televizija je pripravila prispevek z naslovom “Slovenija se je uprla Kitajski”, ki ga je voditeljica pričela z besedami »Velikokrat pozabljamo, da kdor želi biti močan potrebuje tudi pogum odločnost, lastnosti, ki ju premore Slovenija«. Nadaljevala je, da gre za državo o kateri ne slišijo pogosto in je trikrat manjša od Šrilanke ter ima dva milijona prebivalcev. Poudarila je še, da česar državi primanjkuje v velikosti nadomestijo z duhom, kar dokazuje tudi nasprotovanje politiki Pekinga in krepitvi odnosov s Tajvanom.

»Slovenski premier je krizitiral kitajske poskuse, da Tajvan zadrži izven Svetovne zdravstvene organizacije in podprl pravico Tajvana do samoodločbe«, nadaljuje voditeljica preden citira izjavo Janeza Janše in pohvali njegove besede o tem, da je »težko poslušati pridiganje enopartijske države o demokraciji in miru v svetu«. V oddaji lahko slišimo tudi kitajski odziv predstavnika Kitajskega zunanjega ministrstva, ki je označil Janševe besede za »nevarne« in poudari, da je s svojo izjavo »šokiral« Kitajsko. Medtem so kitajski mediji napadli Janeza Janšo, ki so ga označili za slovenskega »Trumpa« in »desničarskega hujskača«, ki se ne drži pravil Evropske unije.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Demokracija