Informativne kolesarske table novost ob letošnjem ETM v Celju

Foto: MOC

V minulih dneh je Mestna občina Celje na nekaterih mestih v Celju postavila informativne kolesarske table, ki so opremljene s podatki o pomembnih turističnih in drugih točkah v Celju in kolesarski infrastrukturi. Namestitev tabel so izvedli v sklopu  evropskega projekta »Mreža kolesarskih povezav v Mestni občini Celje«. Na Mestni občini jih veseli, da lahko to novost v mestu predstavijo v času Evropskega tedna mobilnosti (ETM) v Celju.

Informativne kolesarske table so trenutno na šestih mestih v Celju in sicer v mestnem parku, na vozlišču Park&Ride v Ulici XIV. divizije, na Savinjskem nabrežju, pri Letnem kopališču, na Šmartinskem jezeru in v Zagradu.

Na tablah so oznake s smermi in razdaljami do zanimivih in pomembnih točk v Celju, opremljene so z zemljevidi, na katerih so označene postaje Kolesca, servisna stojala, števci kolesarjev.

Za celostno podobo tabel, ki vključujejo že uveljavljeni slogan »Celje se pelje s kolesom«, so poskrbeli v Zavodu Vozim, table pa so v minulih dneh postavili delavci VOC-a Celje.

Vrednost namestitve informativnih kolesarskih tabel, ki so še en korak k prijaznejši infrastrukturi za kolesarje v mestu,  znaša 30  tisoč evrov brez DDV, financiramo pa jih iz omenjenega projekta izgradnje kolesarskih povezav v Celju, vrednega 2,4 milijone evrov.

MOC