Inšpektorji Medobčinskega inšpektorata in redarstvo občin Dobje, Dobrna, Oplotnca, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje, Vojnik in Zreče so v sodelovanju z javnim podjetjem Simbio d.o.o. v torek, 24. julija 2018 opravljali poostren nadzor nad ločevanjem komunalnih odpadkov.

Vsi sodelujoči so tako opravili nadzor sedmih ekoloških otokov in pri tem odkrili tri kršitelje. En kršitelj je bila fizična oseba, dve kršitvi pa so odkrili pri pravnih osebah. Pri pregledu zabojnikov so inšpektorji in delavci javnega podjetja Simbio d.o.o. odkrili da kršitelji v zabojnike za kovino in plastično embalažo odlagajo tudi cigaretne ogorke, škatlice cigaret, čevlje, steklenice, kartonske škatle za pice, valjčke za beljenje, kavno goščo, limone, plenice in celo bakrene kovance. Ob samih zabojnikih so našli tudi vzmetnico, otroški električni motor, glasbeni stolp z zvočniki, kolesarske obroče, sesalnik, oblačila, listje v vrečah in papir, ki je ležal pred praznimi zabojniki za papir.

Foto: Mini odlagališče na Žepini (foto: Simbio d.o.o.)

Ob tem je Tadej Ferlež, ki skrbi v podjetju Simbio d.o.o. za ločeno zbiranje odpadkov povedal: »Razlog so naročeni premajhni zabojniki za posamezna gospodinjstva, uporaba ekoloških otokov za odpadke, ki nastajajo v dejavnostih, neustrezno ločevanje odpadkov na njihovem izvoru, torej tam, kjer odpadki nastajajo, ter malomarnost nekaterih ljudi.« Za kršitelje, ki so jih pri nadzoru odkrili je predpisana globa 100 evrov za fizično osebo in 1000 evrov za pravno osebo.

 

 

 

White Male, 3D Model, Isolated, 3D

 

 

Vir: Simbio