Inštitut 8. marec in Nika Kovač želijo, da boste vračali korona pomoč, turistične bone in vse krizne dodatke!?

Foto: Twitter (LukaM)

Danes je pred Državnim zborom skupina nevladnih organizacij zbranih okoli pobude “Gremo volit”, katere prvi obraz je postala direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač, najavila, da bodo v obravnavo vložili zakon s katerim želijo po njihovem razveljaviti vse odločitve, ki jih je sprejela vlada pod vodstvom Janeza Janše. tako želijo  razveljaviti spremembe zakona o organizaciji in financiranju izobraževanja, zakona o organiziranosti in delu policije, zakona o debirokratizaciji, zakona o tujcih, kazenskega zakonika, zakona o ohranjanju narave, zakona o državnem tožilstvu, zakona o orožju, zakona o prevozih v cestnem prometu, gradbenega zakona in zakona o davku na dohodek pravnih oseb.

Njihovo napoved je komentiral vodja vladne svetovalne skupine, ki se je ukvarjala z ukrepi za blažitev posledic epidemije Matej Lahovnik. Lahovnik je zapisal: “Zahtevajo, da ljudje in podjetja vrnejo korona pomoči, da bi bilo več denarja za razne kvazi inštitute”. 

Mnogi so ob tej napovedi prepričani, da bi takšen zakon državo vrnil mnogo pred čase, ko je vlado prevzel Janez Janša. Prav tako kot Matej Lahovnik so ob tem mnenja, da želijo posamezniki s takšnim predlogom denar “vrniti” različnim nevladnim organizacijam, ki jim je bil z vlado Janeza Janše odvzet in razdeljen med ljudi. Žalostno je, da si gredo nekateri takšno politikantstvo in to kljub dejstvo, da različne mednarodne organizacije ugotavljajo uspešnost ukrepov, ki jih je vlada sprejela v času epidemije.

Po besedah Kovačeve so na spletu “vzpostavili obrazec, v katerem so lahko ljudje prispevali svoja mnenja in želje po spremembi zakonov in spremembah, ki jih želijo doseči na področju politike in vsakdanjega življenja.” V dveh tednih naj bi tudi od okoli 300 posameznikov prejeli več kot tisoč predlogov, kako zadevo realizirati.

Nova24TV ob tem poroča, da so pridobili mnenje pravnika, ki je prepričan, da gre pri tej potezi za politični manever brez učinkov. Ker pa bo zakon vložen pred koncem mandata tega sklica državnega zbora, bo avtomatično končan tudi zakonodajni postopek.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV