Italija ponovno tarča migracij: V zadnjem tednu kar 11 tisoč novih ilegalcev!

Simbolična slika (vir: Demokracija)

V zadnjem tednu se je v Italiji povečalo število migrantov, saj jih je tja prispelo kar 11 tisoč, polovica teh pa je Tunizijcev. V zelo kratkem času je tako prispelo večje število samoorganiziranjih ladij, ki so priplule do italijanskih pristanišč, je v izjavi za javnost povedala italijanska notranja ministrica Luciana Lamorgese. 

Medtem ko je italijanska notranja ministrica Luciana Lamorgese javnosti sporočila o valu migracij v Italijo, se je odzval tudi italijanski zunanji minister Luigi Di Maio, ki je pozval Evropsko unijo k pomoči. Po mnenju Di Maia je ključno, da se vprašanje reši nemudoma, saj bo potrebno prerazporediti prihajajoče migrante. Di Maio pa je dodatno še izrazil skrb zaradi nevarnosti za zdravje pred potencialnim širjenjem koronavirusa.

Po podatkih je v Italijo prispelo 11 tisoč migrantov, med njimi mnogi z majhnim čolnom. Svojo skrb je izrazil tudi bivši predsednik vlade Matteo Salvini, ki pravi, da so lahko potencialno okuženi s koronavirusom.  Po poročanju Breitbarta je med prišleki večina državljanov Tunizije.

Avtorica Sara Kovač, več lahko preberete tukaj.