Italija s prvimi koraki k odvzemu odlikovanj Titu, Marjan Šarec s pol milijonsko injekcijo zvezi borcev NOB

Foto: Nova24TV

Moderna družba vse bolj spoznava kdo je dejansko bil Josip Broz Tito, kaj je bil namen NOB in kaj so bii cilji prevzetja oblasti leta 1945. Le v Sloveniji že vse od osamosvojitve, predvsem za Golobova vlada še vedno predstavljajo Tita kot kult osebnosti in pomembno zgodovinsko osebnost. Hkrati pa na drugi strani še vedno močno podporo nudijo narodno osvobodilnemu boju in se veselo fotografirajo z rdečo zvezdo.

Ravno v teh dneh se pojavlja vest, da bi naj Slovenija dobila ministrico za pravosodje Andrejo Katič in to tisto Katičevo, ki se ponosno fotografira z rdečo zvezdo. Da je res samo v Sloveniji takšna mentaliteta kaže dejstvo, da je Italija po svoji napovedi, sedaj resnično pričela s prvimi koraki, da se Titu odvzame vsa odlikovanja.

Za razliko od razumne italijanske politike, pa v Sloveniji ministri skrbijo za močna finančna sredstva organizacijam, ki so politiko SFRJ in Tita podpirale. Tako je denimo Marjan Šarec za Zvezo združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja namenil v letu 2024 več kot pol milijona evrov. Tako vidimo, da Slovenijo s trenutno politiko zapušča zdrav razum.

Vir: X