Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 39 ilegalnih migrantov, 20 so nam jih vrnili italijanski varnostni organi.

 Med njimi je bilo 16 državljanov Afganistana, 2 državljana Pakistana in 2 državljana Alžirije.

– PP Ilirska Bistrica: Bač – 21 državljanov Afganistana, Zabiče – državljan Pakistana in državljan Afganistana, Koseze – državljan Kosova in državljan Turčije;
– PP Koper: Plavje – 3 državljani Afganistana;
– PP Postojna: Suhorje – 9 državljanov Afganistana, Mala pristava – 2 državljana Afganistana.

Kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države Ob 5.30 so ilirskobistriški policisti v Kosezah ustavili osebni avto Alfa Romeo Giulietta, ki ga je peljal 32-letni državljan Kosova, z urejenim statusom v EU, poleg je bila državljanka Francije. V vozilu sta bila še državljan Kosova in državljan Turčije, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno.
Postopki še potekajo.

Hoteli so čez zeleno mejo

Danes, okoli 4.40 so policisti na območju PP Podlehnik prijeli 4 državljane Afganistana,  ki so pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v  našo  državo.  Ker  so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi, zato jih bodo policisti prepeljali v Azilni dom.

Hrvaški policisti blizu meje s Slovenijo ranili tihotapca ljudi

V policijski akciji proti tihotapcem ljudi v okolici Momjana nedaleč od Buj blizu hrvaško-slovenske meje je bil v ponedeljek ranjen tuj državljan. Po navedbah policijske uprave hrvaške Istre gre za državljana Albanije, ki je vozil kombi, v katerem so bili nezakoniti migranti. Policisti so s strelnim orožjem zadeli voznika, ki je skušal pobegniti.

Ranjeni albanski državljan je v puljski bolnišnici in je zunaj smrtne nevarnosti, danes poroča časnik Glas Istre. V kombiju je bilo okoli 15 migrantov, ki v incidentu niso bili poškodovani. Tudi policisti niso bili ranjeni.

Policija je potrdila, da se je incident zgodil med okrepljenimi prizadevanji v boju proti ilegalnim migracijam v ponedeljek nekaj po 12. uri. Preiskovalci še ugotavljajo vse okoliščine dogodka, ki se je zgodil ob cesti Črnci-Brdo nedaleč od Momjana.