IV. osnovna šola Celje bo prva v Sloveniji prejela standard kakovosti ISO 9001:2015

Foto: Gregor Katič

Celje, 11. februar 2021 – IV. osnovna šola Celje je bila obveščena, da glede na presojo sistema vodenja organizacije v celoti izpolnjuje zahteve standarda ISO 9001:2015*. S tem postaja prva osnovna šola v Sloveniji, ki bo prejela omenjeni standard kakovosti.

 Presoja je zajemala obe področji dela šole – vzgojno -izobraževalno in poslovno. Na vzgojno-izobraževalnem področju je bil poseben poudarek na pregledu načrtovanja, timskega dela v aktivih, razvojni naravnanosti, sodelovanju v projektih in merjenju zadovoljstva udeležencev. Poslovno področje je zajemalo celovit vodstveni pregled in pregled vseh podpornih procesov, od čiščenja, vzdrževanja, kuhinje, do svetovalnega dela in računalniške podpore.

Presojevalci so pohvalili zelo opazno kulturo sodelovanja med zaposlenimi, ki se odraža v dobri izmenjavi znanj in izkušenj ter nudenju pomoči, visoki podpori vodstva izobraževanju in usposabljanju zaposlenih. Prav tako so pozitivno ocenili dobro prepoznavanje dejavnikov tveganj, pregledno in podrobno izdelano Poslovno poročilo in požrtvovalno delo informatika za zagotavljanje ustrezne IKT podpore pri delu na daljavo.

Ravnateljica Nevenka Matelič Nunčič: »Pot do pridobitve standarda kakovosti ni bila preprosta, saj je standard naravnan na gospodarstvo in smo morali marsikaj prilagoditi. A, ker smo vztrajni in znamo stopiti skupaj, nam je uspelo.«

Nevenka Matelič Nunčič je IV. osnovno šolo uspešno vodila skoraj 30 let, marca pa bo mesto ravnateljice prevzela naslednica Katja Kojnik Vengust.

Vir: MOC