Ivan Simič: “Borut Mekina je tisti novinar Mladine, ki ne more brez omenjanja mojega imena v svojih člankih in to kljub temu, da mu vsakokrat dokažem, da objavlja neresnice”

Foto: Nova24TV

Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič je skozi svojo kariero dokazal, da mu lahko le malokdo parira na področju davkov in davčne politike. Najmanj se lahko njegovemu znanju zoperstavijo novinarju, vendar kljub temu to Boruta Mekine iz Mladine ne gane in želi svoje znanje preizkušati z znanjem mag. Ivana Simiča.

Da se novinar Mladine ne more kosati z mag. Simičem, to slednji vedno potem dokaže z dejstvi v odgovorih na navedbe novinarja. Tudi tokrat se pri članku o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja obregnil ob davčnega strokovnjaka. Ta mu je v odgovoru jasno in nedvoumno pokazal, da njegove teorije še kako ne pijejo vode.

V odgovoru novinarju Borutu Mekini je mag. Ivan Simič zapisal:

“Borut Mekina je tisti novinar Mladine, ki ne more brez omenjanja mojega imena v svojih člankih in to kljub temu, da mu vsakokrat dokažem, da objavlja neresnice.

V današnji Mladini (28.04.2023) se je v članku Zdrava pamet proti provizijam, s podnaslovom Začenja se lobistični boj za preprečitev odprave dopolnilnega zavarovanja, na 75. strani ponovno obregnil ob mene. Tako je zapisal:

»V številnih preostalih lobističnih intervencijah iz tega meseca je sicer dejanske interese veliko lažje razbrati. Pri tem mislimo na primer na davčnega svetovalca Ivana Simiča in njegovo jato sporočil na družbenih omrežjih proti odpravi dopolnilnega zavarovanja razumljivo, saj je Simič vložil svoj denar v zasebni medicinski center Crystal oziroma v najem ambulant v Dunajskih kristalih, kar je posel, ki je odvisen od vitalnosti komercialnih zdravstvenih zavarovalnic.«

Kot prvo mi je popolnoma vseeno, a se prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje ukine ali ne, saj bo zmeraj obstajala neka oblika tega zavarovanja.”

Celoten zapis vam je na voljo tukaj.

Avtor: mag. Ivan Simič

Vir: Ivan Simič blog