Ivan Simič: “FURS se po več kot mesecu dni od neopravičeno izrečenih kazni, ni uspel niti opravičiti izbrisancem”

Foto: Nova24TV

Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič se je po več kot mesecu dni, ko je opozoril, da je Finančna uprava Republike Slovenije, neupravičeno nekaterim državljanom izrekla denarne kazni. Kljub temu, da je minilo že več kot mesec dni od tega, ko je mag. Simič opozoril na neupravičene kazni s strani FURS-a zaradi zaprtih bančnih računov državljanov s strani bank, ni zgodilo nič.

V tokratnem razmišljanju davčni strokovnjak opozarja, da se FURS državljanom v tem času ni uspel niti opravičiti, ker so neupravičeno izrekli kazni državljanom, ki so jim banke samovoljno zaprle transakcijske račune. V razmišljanju je še zapisal: “Še več, te dni sem v obrazložitvi ene od odločb o prekršku zasledil zapis finančne uprave, ki je povzetek obvestila Vlade Republike Slovenije Vsi poslovni subjekti morajo imeti odprt transakcijski račun.”

Vendar glede na navedeno in postopanje FURS-a je mag. Ivan Simič prepričan, da gre v tem primeru za popolno odsotnost razuma. Celotno razmišljanje si preberite na tej povezavi.

Avtor: mag. Ivan Simič

Vir: Ivan Simič blog