Ivan Simič: “G. Mekina je znan novinar Mladine, ki se mu še ni uspelo zaposliti v javni upravi, zato piše provladne članke”

Foto: Nova24TV

Za tednik Mladino je že bilo mnogokrat izpostavljeno, da je zaradi takšnih ali drugačnih vzgibov izredno naklonjena tako imenovani tranzicijski levici. In nič drugače ni danes, ko je na oblasti Robert Golob in nekateri njihovi novinarji nasprotujejo vsemu, kar se ne strinja s predsednikom vlade. Tako se je nazadnje njihov novinar Borut Mekina želel “zoperstaviti” davčnemu strokovnjaku mag. Ivanu Simiču na področju davčne politike.

Mag. Ivan Simič je namreč pred časom razmišljal, da ponovno izdajanje obveznih računov ne pomeni večjega plačevanja davkov oziroma se z ukinitvijo le teh ni povečala siva ekonomija. Novinar Mladine Borut Mekina je v svojem članku “Simič ima (vedno) prav”, želel negirati navedbe davčnega strokovnjaka mag. Ivana Simiča.

“G. Mekina je znan novinar Mladine, kateremu se še ni uspelo zaposliti v državni upravi in zaradi tega pač piše provladne članke. Poleg tega pa se očitno, vsake toliko časa, loti pisanja o debirokratizacijskih ukrepih prejšnje vlade, saj v tej vladi nisem zasledil še nobenega,” je glede navedb novinarju odgovoril mag. Ivan Simič.

V nadaljevanju je s konkretnimi številkami ovrgel nekatere navedbe Boruta Mekine. “Zato lahko zaključim, da zapis novinarja Mladine ni konkreten, ni korekten in ni analitičen. Zaradi tega je njegov članek težko šteti za verodostojnega. Na naslov pa nimam pripomb,” je svojo obrazložitev zaključil mag. Ivan Simič. Celotno razmišljanje vam je na voljo na tej povezavi.

Vir: Ivan Simič blog