Ivan Simič glede zadnjega soočenja sporoča Robertu Golobu: “Davčno zakonodajo, ki jo predlagate imamo v Sloveniji že 30 let, zato vam predlagam, da v roke vzamete davčne zakone, svinčnik, papir in računski stroj ter opravite izračune.”

Foto: Spletna stran Simič & Partnerji

Na ponedeljkovo soočenje, ki so ga pripravili na POP TV in v katerem je sodeloval tudi Robert Golob, se je odzval davčni strokovnjak mag. Ivan Simič. Ivana Simiča je namreč zmotila izjava Roberta Goloba, ki je napovedal, da v kolikor bo sam prevzel oblast bo poskrbel za popolno preobrazbo davčne zakonodaje. Golob je namreč napovedal, da bi morali biti revni obdavčeni manj, bogati pa več.

Simič je v zapisu na svoji spletni strani dal Golobu poduk, da je v Sloveniji to že 30 let v veljavi, zato mu je predlagal, da si vzame v roke zakone, svinčnik, papir in računalo ter opravi analizo.

Celoten zapis mag. Ivana Simiča si lahko preberete v nadaljevanju:

“Odkar sem postal generalni direktor Fursa se je zmanjšala moja možnost ostrejšega komentiranja aktualnih dogodkov. Predvsem ni primerno, da jih komentiram, sploh pa ne na način, ki je v teh dneh vse bolj popularen. Govoriš samo zato, da govoriš. Ni pomembno kaj poveš, saj računaš na to, da si povedal tako strokovno, da si izpadel pameten, čeprav te skoraj nihče ni razumel. Zato je še najhuje tistim, ki zadeve vsaj malo razumejo oziroma razumemo. Namesto, da bi gledal soočenja, do sedaj sem za oglede vseh izvedenih soočenj porabil skupaj največ pet minut, ta čas raje porabim za rekreacijo, delo ali ogled filma, pa čeprav ga gledam že petič.

V večini primerov vem skoraj za vsakega kaj bo povedal, saj isto govorijo zadnja leta. Opozicijske stranke ne znajo povedati in ne znajo ponuditi nič konkretnega. Govorijo, kaj vse bodo naredile, čeprav so bile, več ali manj te iste stranke, na oblasti veliko večino časa samostojne Slovenije. Največja težava opozicije je, da sedanja vlada ima za sabo pozitivne rezultate, katere ji priznava tudi tujina. Položaj Slovenije je vse boljši, zaposlenost je rekordna, davčni prihodki so vse večji, kar pomeni, da gospodarstvo dela odlično. Davčna reforma je šla v pravi smeri, kar prizna tudi gospodarstvo. Očitno imajo pripombe samo tisti, ki so bili in so še zmeraj prisesani na proračun. Podjetniki, ki se na trgu borijo za delo, ki sami ustvarjajo prihodke, pozdravljajo ukrepe vlade. Lani so bi davčni prihodki rekordni in če se bo tako nadaljevalo, bomo vse zneske, ki so bili zaradi COVIDA 19 namenjeni državljanom in državljankam ter gospodarstvu, hitro povrnili. Potrebujemo le enotnost. To pomeni sodelovanje in ne izključevanje, kar počne opozicija. Očitati vladi, da je porabila veliko milijard za razne pomoči, je netaktno, saj je denar porabljen za državljane in državljanke Republike Slovenije ter za gospodarstvo.

Opozicijske stranke se v glavnem ukvarjajo s predsednikom vlade, čeprav se boljšega predsednika vlade ne spomnim. Z njim delam zadnji dve leti in lahko povem, da je najino sodelovanje odlično. Nobenih zahtev, nobenih pritiskov in svoboda pri delu. Vse poteka tekoče in brez zadržkov. Zaradi tega tudi soočenj ne potrebujem, saj že sedaj vem za koga bom glasoval. Za tistega, ki mi je zaupal pomembne funkcije.

Danes berem, da naj bi Robert Golob,  na včerajšnjem soočenju povedal, da bi on dohodninsko reformo obrnil na glavo, saj bi revnejše obdavčil manj, bogatejše pa še bolj. Sporočam mu, če je to res povedal, da takšno davčno zakonodajo imamo že skoraj trideset let. Revnejši so že sedaj obdavčeni manj, bogatejši pa bolj. Bogatejšim se jemlje skoraj pol tega kar zaslužijo, revnejšim pa nič ali pa praviloma največ 16 odstotkov. Zato mu predlagam, da vzame v roku davčne zakone, svinčnik, papir in računski stroj ter opravi izračune.

Mag. Ivan Simič”

Vir: Spletna stran Simič & Partnerji