Ivan Simič: “Je vlada le priznala, da se davčne reforme ni lotila na pravi način? Na to sem jih več mesecev opozarjal.”

Foto: Nova24TV

Objava na Siol.net, v kateri so predstavili mnenje predsednika vlade o davčni reformi, je davčnega strokovnjaka mag. Ivana Simiča spodbudila, da Golobu še enkrat nalije čistega vina na to temo. Kot poudarja Simič so se uresničile njegove besede, ko je opozarjal, da se Golobova vlada ni na pravi način lotila davčne reforme.

V razmišljanju je mag. Ivan Simič poudaril, da se Golobu pozna izbira nekompetentnih kadrov in počne ravno to kar je očital vladi Janeza Janše. Problem te vlade, ki se izraža tudi na področju davčne politike je, da vlada na podlagi časovnic in “anti” Janša politike. To pa po mnenju davčnega strokovnjaka ne more pripeljati do uspehov.

“Pred dvema tednoma so predstavili orise nove davčne reforme, dohodninske in premoženjske, katero pa žal mnogi niso razumeli. Sam se nisem razburjal, ker sem vedel, da to ni nič. Več kot očitno je, da ne poznajo razmišljanja davčnih zavezancev, da ne vedo kako dihajo davčni zavezanci in da ne vedo kako davčni zavezanci reagirajo na izjave o višji obdavčitvi. Vse to je pomembno in vse to moraš poznati, če želiš izvesti davčno reformo,” je zapisal mag. Ivan Simič.

Celotno kolumno lahko preberete na tej tukaj.

Avtor: mag. Ivan Simič

Vir: Ivan Simič blog