Ivan Simič ministrici za digitalizacijo: Mi pričakujemo, da boste vi učili nas, ne pa, da se vi učite. Za to ni časa.

Foto:Nova24TV

“Spoštovana ministrica, mi pričakujemo, da boste vi učili nas, ne pa, da se vi učite. Za to ni časa,” so besede Ivana Simiča v odzivu na zapis ministrice za digitalizacijo Emilije Stojmenove Duh. Ministrica je namreč zapisala “človek se vse življenje uči”, ko je s kančkom sarkazma želela definirati dva pojma, katera pa bi kot ministrica morala poznati pred nastopom mandata.

Kljub temu takšno “znanje” ministrske ekipe Roberta Goloba ne preseneča, saj je sam premier ob iskanju kadra in izbiri pokazal, da je vse druga bolj pomembno kot strokovne kompetence. Kako strokovna ekipa sestavlja Golobovo vlado kaže tudi to, da ministrica za digitalizacijo Stojmenova Duh nasprotuje digitalnim bonom. Poleg tega je želela na Twitterju sarkastično pojasnjevati pojme, ki bi jih na takšnem položaju morala vedeti.

“Ponovno sem se nekaj novega naučila: Ovira pri plačevanju davkov se imenuje “razvojna kapica”. Argument za neodgovorno porabo javnega denarja pa “digitalna vključenost”. Človek se vse življenje uči,” je zapisala ministrica.

Na ta njen zapis se je odzval davčni strokovnjak mag. Ivan Simič, ki je ministrici pojasnil: “Spoštovana ministrica, mi pričakujemo, da boste vi učili nas, ne pa, da se vi učite. Za to ni časa. Če ste prevzeli to funkcijo, potem ste verjetno top the top. Tako kot je bil Mark. Če niste, potem ….. Z davki pa se ne ukvarjajte, ker že vas zapis o “razvojni kapici” vse pove.”

Vir: Nova24Tv in Twitter