Ivan Simič na primeru zavarovalnice Triglav pojasnjuje kako se država norčuje iz državljanov, ob tem pa opozarja, da so mediji tiho

Foto: Zajem zaslona

Nič koliko opozoril je bilo, da je ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prevara za davkoplačevalce, hkrati pa dodatno breme za njihove žepe. Od te poteze Golobove vlade ni minilo niti pol leta, ko se že nakazuje, da se uresničujejo črni scenariji in davkoplačevalce čakajo novi davki. To na primeru zavarovalnice Triglav pojasnjuje davčnis trokovnjak Ivan Simič.

Tako bodo sedaj davkoplačevalci pokrili izgubo omenjene zavarovalnice, saj se je država z njo pogodila o poravnanvi domnevne škode. Ampak to ni edini strošek davkoplačevalcev, saj Ivan Simič navaja, da lahko pričakujejo poravnavo v višini 11 milijona evrov, 14,14 milijona evrov v primer Vzajemne in 8,36 milijona v primeru Generalia.

Takšno obremenitev davkoplačevalcev pa bo izvedlo ministrstvo, ki mu politiko narekuje ulica. “To je isto ministrstvo, ki naj bi skupaj z ulico pripravljalo reformo zdravstva. Če primerjam njihove aktivnosti z zamrznitvijo premije prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja, kjer so očitno pogoreli, se bojim, da obstaja velika verjetnost, da bodo uničili naše zdravstvo,” je zapisal Ivan Simič.

Za popolno prikrito davkoplačevalsko financiranje zavarovalnic pa so po mnenju davčnega strokovnjaka odgovorni mediji. Ti namreč o takšnih finančnih injekcijah države zasebnim zavarovalnicam molčijo.

Vir: Ivan Simič blog