Ivan Simič o napovedi vlade glede zdravstvenega zavarovanja: “Želijo preprečiti davek od dobička v proračun. Poskušam razumeti in mi ne gre”

Foto: Nova24TV

Ob napovedi zavarovalnice Generali, da bo dvignila za 10 evrov premijo za dopolnilno zavarovanje, je Golobova vlada skočila v zrak. Premier in koalicijski partnerji so ljudi pričeli miriti, da bodo ukinili dopolnilno zavarovanje in s tem zmanjšali dobičke zasebnim zavarovalnicam. V isti sapi pa so napovedali, da bodo te zneske prenesli v obvezno zavarovanje.

Tako gre dejansko za nekakšno negiranje samega sebe, saj bo vlada s tem vsem državljanom naložila plačilo dodatnih 35 evrov zavarovanja. Sedaj so le to plačevali tisti, ki so si to lahko privoščili, sedaj pa bodo morali vsi. Ni pa to edini nesmisel Golobove vlade in na to je opozoril davčni strokovnjak mag. Ivan Simič.

Ivan Simič je najprej opozoril, da je Golob s svojo ekipo najprej obljubljal razbremenitev plač, sedaj pa bo vezal to zavarovanje na plače. Kot poudarja gre za čisti nesmisel vlade. Kar pa še bolj moti davčnega strokovnjaka je to, da naj bi vlada ukrep opravičevala z zmanjšanje dobičkov zasebnih zavarovalnic, s tem pa bo dejansko za denar prikrajšala državni proračun.

“Poslušam: “Preprečili bomo privatne dobičke.” Razmišljam: “Privatni dobički pomenijo davek od dobička v proračun.” Zaključim: “Preprečili bodo davek od dobička v proračun.” Poskušam razumeti in mi ne gre. Pomagajte mi,” je ob takšnem ravnanju vlade zadeve komentiral mag. Ivan Simič.

Vir: Twitter