Ivan Simič prepričan, da Golobov predlog davčne reforme predstavlja podlago za davčni kaos

Foto: Nova24TV

Davčni strokovnjak Ivan Sič je večkrat opozoril da se davčne reforme ne da izpeljati čez noč in brez poznavanja pravih razmer. Sedaj, ko je Golob po dveh mesecih zamude pripravil predloge davčne reforme, je omenjeni finančnik še bolj prepričan, da se na tak način k reševanju te problematike ne pristopa.

“Če je to vse, kar so po treh mesecih in pol pripravili Skupina za davke, Strateški svet za davke, predstavniki Fursa in predstavniki Ministrstva za finance, sem globoko razočaran. Po treh mesecih in pol smo prejeli le seznam želja, ki naj bi začele veljati 01.01.2025,” je zapisal mag. Ivan Simič. v nadaljevanju pa opozarja, da ni niti jasno, kaj in na podlagi česa lahko državljani pričakujejo spremebe na davčnem odročju.

V kolikor vse zadeve ne bodo pravočasno urejene nas po besedah Simiča lahko doleti davni kaos. “Zato je bolj logično, da načrtovane davčne spremembe začnejo veljati 01.01.2026, do takrat pa naj odgovorni rešijo vsa predhodno navedena vprašanja,” je dodal Ivan Simič. V nadaljevanju svojega razmšljanja pa navedel nekaj predvidenih sprememb in zaključuje, da naj razume zadevo kdor jo more.

Celotno razmišljanje lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Ivan Simič blog