Ivan Simič Roberta Goloba postavil na realna tla: “Preden je predsednik vlade obljubil izplačila gasilcem, bi moral na MF ali Fursu preveriti način izplačila in obdavčitev teh izplačil.”

Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Miloš Čirić)

Predsednik vlade Robert Golob se je ob požaru na Krasu pred kamerami “hvalil” kako bo za delo nagradil gasilce, ki so se neutrudno borili s požarom. Takrat jim je obljubljal izplačila v višini 63 evrov za 8 ur dela in 93,50 evra za več kot osem ur dela.

Že ob tej napovedi je podjetnik Ivo Boscarol najprej napovedal, da bo namenil za gasilce toliko kot vlada in kasneje svojo napoved še podvojil. Že takrat je dal vedeti, kaj si misli o odnosu vlade do gasilcev.

Sedaj se je kot kaže izkazalo kako se je vlada odločala o tem nadomestilu za gasilce. Brez osnove in s “figo” v žepu”. Po nekaterih informacijah namreč bi naj prihajalo do težav pri izplačilo nadomestila dodatkov gasilcem, ker vlada naj ne bi našla načina za izplačila.

“Osnovno pravilo je: “Preden je predsednik vlade obljubil izplačila gasilcem, bi moral na MF ali Fursu preveriti način izplačila in obdavčitev teh izplačil,”” se je na potezo odzval davčni strokovnjak mag. Ivan Simič. S tem je pojasnil na kakšen način deluje Golobova in kakšen odnos ima do določenih NVO-jev.

Vir: Twitter