Ivan Simič se sprašuje kdo dvomi v revizorko pri nakupu Litijske, če gre za osebo z visokimi kompetencami?!

Foto: X / Janez Janša

Vse več vprašanj se zastavlja zakaj se mnogi otresajo in dvomijo v revizijo, ki jo je opravila Suzana Hötzl. Kot je zanano je namreč omenjena revizorka opravila nadzor nad nakupom stavbe na Litijski, ki ga je izvedla takratna ministrica Dominika Švarc Pipan, to pa je razkrilo močno vpetost v posel poleg takratne ministrice še Roberta Goloba in Boštjana Klemenčiča. Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič se tako sprašuje zakaj dejansko dvom v njeno delo.

https://x.com/IvanSimic59/status/1809708426391417147

Po tem, ko je v javnost prišlo poročilo Suzane Hötzl je na vladi završalo, predsednik vlade Robert Golob pa je kar javno od nove ministrice Andreje Katič zahteval, da preuči relavantnost tega nadzora. To ne bi bilo nič nenavadnega, če se v nadzoru nebi omenjalo tudi ime predsednika vlade ter finančnega ministra, ki ju poročilo bremeni vpletenosti v ta sporni posel. In tako je še enkrat Golob pokazal svoj vpliv na institucije, ki naj bi bile neodvisne.

Tudi davčni strokovnjak mag. Ivan Simič se sprašuje, zakaj bi bilo potrebno narediti forenzično analizo nakupa stavbe na Litijski. Poročilo je namreč naredila oseba z kompetencami in širokim spektrom znanja. Simič je tako zapisal: “Poslušam, da naj bi ministrici Katičevi predlagali forenzično revizijo nakupa Litijske 51. Notranjo revizijo je opravila Suzana Hötzl, računsko pa ji je pritrdilo. Ona je državna notranja revizorka, forenzični računovodja in 28 let je bila davčna inšpektorica. Zakaj dvom v njo?”

Vir: X