Ivan Simič: “Treba se je boriti. Pogrešam vašo hrabrost”

Foto: Zajem zaslona

Novinar Bojan Požar je razkriv, da se je po mnogih fiaskih Golobove vlade, ta sedaj zgodil tudi pri oddajanju letnih poročil in davčnih obračunov. Kot novinar je namreč prejel pisanje računovodskega servisa, ki opozarja, da je vlada s svojimi posodobitvami, da zadosti EU direktivi na glavo postavila cel sistem oddajanja poprej omenjenih poročil.

Pri tem pa avtor zapisa opozarja, da bi se ob vseh posodobitvah lahko hitro kaj zapletlo, kar pa bi znala država hitro sankcionirati. Ob tem avtor navaja, da so se dogajali posegi v vloženo dokumentacijo, kar je nedopustno in to ravno v času, ko se je oddajalo največ poročil ter obračunov.

Davčnega strokovnjaka mag. Ivana Simiča je pri tem samo zmotilo, da se nekdo, ki ima takšne težave ne izpostavi javno. Kot navaja gre za dejanske težave, ki so včasih še hujše kot jih navaja avtor pisanja. V nadaljevanju pa poudarja, da se je proti takšnim anomalijam potrebno boriti, sam pa pogreša hrabrost pri tem boju. Tudi zaradi tega je napovedal, da bo o tem spregovoril na 52. DIZI dnevih in 14. kongresu davčnih svetovalcev Slovenije.

Vir: X