Ivan Simič v najdaljši oddaji na svetu Kdo vam Laže: “Ko smo delali davčno reformo in sprejemali PKP je Janez Janša točno vedel kaj smo delali”

Foto: Zajem zaslona

V najdaljši oddaji na svetu, ki jo je odvodil Boris Tomašič so se zvrstili mnogi zanimivi gostje, ki so prihajali iz različnih profilov družbenega življenja. Med gosti je tako Boris Tomašič gostil tudi davčnega strokovnjaka mag. Ivana Simiča. Slednji je v oddaji orisal razliko med trenutnim predsednikom vlade Robertom Golobom in Janezom Janšo.

Kot izhaja iz pogovora med mag. Simičem in voditeljem Borisom Tomašičem je glavna razlika, da je Janez Janša vedel kaj počno ministri in o kakšnih zadevah se pogovarjajo na vladi. Kot je pojasnil Ivan Simič je Janez Janša, ko so se sprejemali PKP-ji in se je spreminjala davčna zakonodaja vedel o čem se pogovarjajo. Davčni strokovnjak se je spomnil seje, ko je minister predstavljal neko zadevo, takratni premier Janez janša pa mu je dejal, da v njegovem gradivi na 33 strani v petem odstavku piše pa nekaj drugega.

V pogovoru je mag. Ivan Simič razkril tudi kako deluje obveščevanje znotraj posameznih služ in medijskih hiš. Pojasnil je, da je sam kot vodja FURS-a zamenjal vodjo oddelka in čez dve uri je že prejel vprašanje Mladine, zakaj je zamenjal to vodjo. Kot pojasnjuje razume, da nekdo sodeluje z mediji, vendar se morajo ljudje zavedati, da tisti, ki je bil zamenjan ni imel pogojev.

Vir: X