Ivan Simič: “Vlada z napovedjo dviga davčne stopnje v preganjanje in obdavčenje pridnih”

Foto: Nova24TV

Davčni strokovnjak mag. Ivan Simič je že večkrat opozoril, da napovedane spremembe davčne zakonodaje, ki jo napoveduje vlada Roberta Goloba ljudem prinaša več škode kot koristi. Tudi v tokratni analizi ni nič drugače in opozarja, da bi s sprejetjem takšne davčne politike vlada preganjala in obdavčila pridne.

Na podlagi tega kar napoveduje vlada ljudje ne bi smeli imeti nič privarčevanega ampak je veliko bolje, da vse kar imajo sproti porabijo. Tako je mnenje mag. Simiča, da ljudje vse porabijo do upokojitve potem pa bodo morali živeti od socialne pomoči. Napovedi Golobove vlade namreč gredo v smeri, da v kolikor bodo imeli ljudje premoženje jim ga bo država skozi davčne obremenitve “pobrala”.

Glede teh napovedi si je mag. Ivan Simič zastavil vprašanje: “Ali bomo imeli čez deset oziroma petnajst let sploh pokojnino?” 

Vse te napovedi je davčni strokovnjak Simič podkrepil tudi s primerjavo davčne obremenitve v Franciji, Nemčiji, Združenih državah Amerike in Sloveniji. Že po sedanji ureditvi je delo v Sloveniji med najbolj obdavčenim, kar dokazuje tabela, ki jo je dodal analizi mag. Simič. V kolikor bi se napovedi Golobove vlade uresničile bi Slovenci plačevali še bistveno višje davke.

Celotno analizo si lahko preberete tukaj.

Vir: mag. Ivan Simič