Ivo Boscarol: “Morebitna nova davčna politika z Mescem v vladi lahko pomeni nacionalizacijo premoženja”

Foto: Zajem zaslona (Youtube - Celjski sejem)

Gre za prikrito nacionalizacijo”, so besede s katerimi je eden najbolj znanih slovenskih podjetnikov Ivo Boscarol komentiral koalicijsko pogodbo nove morebitne vlade. Oče Pipistrela Ivo Boscarol je ob novi koalicijski pogodbi opozoril na dejstvo, da želi nova vlada naklonjena uvedbi novega davka na celotno premoženje vseh državljanov.

Po mnenju Boscarola to pomeni udarec za vse Slovence. Kar omenjenega podjetnika srbi je, da je v medijih ta namera skrita oziroma zapisana med vrsticami, a v praksi “gre za prikrito nacionalizacijo”.

“Gre za davek, ki se plačuje stalno, vsako leto, pri katerem se bo osnovo seštelo vse, kar posameznik ima in je zaslužil, nepremičnine, denar na banki, delnice, vrednost podjetij, avte itd. ter se bo poleg že plačanih davkov še enkrat obdavčilo konec leta. To pomeni, da sčasoma celo premoženje izgubite”, je za Domovino razmišlja Boscarol.

Za omenjeni medij je Boscarol opisal še posledice, ki bi lahko prinesla takšna politika. Po njegovem mnenju gre namreč za davek, ki ga ima malo držav. Tiste države, ki uvajajo takšne davke se soočajo s praznimi stanovanji, hišami in gradovi, saj ko ljudje nimajo denarja za plačilo davka država na nepremičnine vpiše hipoteko.

Vir: Twitter