V Italiji se je število okuženih s koronavirusom povzpelo na čez 113. Dva od bolnikov sta umrla: v petek zvečer v Padovi moški, v soboto zjutraj v Lombardiji ženska. Dva primera okužbe sta tudi v Milanu, prestolnici Lombardije. Zaradi koronavirusa so v italijanski deželi Furlaniji-Julijski krajini, ki meji na Slovenijo, popoldne razglasili izredne razmere. Dramatično dogajanje pri zahodnih sosedih tudi danes spremljamo IZ MINUTE V MINUTO, včerajšnje dogajanje si lahko preberete TUKAJ.

10:38 V Benečiji so aktivirali brezplačno številko 800462340 za pomoč in obveščanje državljanov.

10:37  V Južni Koreji so danes potrdili dva nova smrtna primera in 123 novih okužb s koronavirusom. Zaradi hitrega širjenja okužb so oblasti v Seulu razglasile najvišjo stopnjo pripravljenosti in ukrepov, s katerimi želijo zajeziti širjenje virusa. Na Kitajskem je danes virus zahteval 97 življenj, potrdili so 648 novih primerov okužb.

10:33 Italija je postala peta država na svetu z največ zabeležinimi primeri okužbe s koronavirusom. Do večera bo najbrž prehitela Japonsko, kjer je zabeleženo 136 primerov.

10:29 Premier Conte: Conte: “Oborožene sile so pripravljene posredovati.”

Image

(Slika: Twitter)

10:23 V Italiji je že 112 okužb s koronavirusom.

10:15 Prizore iz Italije si lahko ogledate TUKAJ.

10:10 Prvi mož Lombardije  Attilio Fontana je pravkar izjavil, da se je številoo okuženih v Lombardiji povzoelo na 89 in da na nacionalni ravni zagotovo presega število 100, poroča portal 24ore.

09:46 Corierre della Sera poroča, da je bil na test pozitiven 17-letnik iz Valtellina, kraja na severu Lombardije (v bližini meje s Švico). Najstnik je študiral na kmetuijskem inštitutu v kraju Codogno, ki je v popolni izolaciji.

09:11 Prvi mož Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za Evropo Hans Kluge je za Repubblico dejal, da je izbruh v Italiji skrb vzbujajoč zato, ker zabeleženi primeri nimajo jasne epidemološke zgodovine, to je povezave s potovanjem na Kitajsko ali stiki z drugimi potrjenimi primeri okužbe.

Rezultat iskanja slik za Hans Kluge j

Hans Kluge. (Slika: PrintScreen)

08.45 Angelo Borrelli, vodja civilne zaščite, je povedal, da je zaradi koronavirusa na intenzivni negi 33 ljudi, od katerih jih je nekaj v kritičnem stanju.

07:34 Italijanski premier Giuseppe Conte je izjavil, da bo razmere nadzirala policija, ki bo ljudem preprečila vhod in izhod iz mest, ki so v karanteni. Po potrebi bo na pomoč priskočila tudi vojska, je dejal Conte v soboto zvečer po izrednem zasedanju vladnega kabineta v Rimu. “Cilj je zaščititi zdravje Italijanov,” je poudaril.

Rezultat iskanja slik za conte giosseppe

Več si lahko preberete tukaj.